MILJÖPOLICY

Matmuren bedriver restaurang- och eventverksamhet på Gotland och vi har ett övergripande ansvar för miljön och verksamheten som vi verkar i. Vi vill minimera vår påverkan på miljön och tycker det är viktigt att miljöarbetet blir en viktig del av den dagliga driften. Vi bor på en unik och underbar ö som vi har ett ansvar att bevara.

 

Miljöpolicy

  • Att aktivt arbeta för att höja miljökompetensen hos den egna personalen, men även hos våra leverantörer och gäster
  • Att ta vara på de idéer och förslag inom miljöområdet som vi får från våra gäster och personal
  • Att tänka på miljöaspekten när vi gör våra inköp och upphandlingar
  • Att i första hand välja varor som går att återvinna och återanvända, samt ha ett aktivt miljötänkande när det gäller val av transporter
  • Att i så stor utsträckning som möjligt använda ekologiska och närproducerade livsmedel, samt miljömärkta rengöringsmedel

Dagliga etablerade arbetsrutiner

  • Vi samarbetar med lokala leverantörer
  • Vi återvinner allt, sorterar enligt konstens alla regler
  • Vi jobbar med policyn att inget får slängas utan att alla andra alternativ är uttömda
  • Vi kokar egna fonder av ben och grönsaksrester
  • Vi bakar vårt eget surdegsbröd
  • Vi lagar mat från grunden med råvaror delvis närproducerat
  • Vi filtrerar och kyler vårt eget bordsvatten
  • Vi använder miljövänligt rengöringsmedel till viss del
  • Vi byter ut gamla köksmaskiner till nyare mer energisnåla

Vår målsättning är

  • Att öka vår andel ekologiska och närproducerade varor i verksamheten
  • Att ge alla i verksamheten möjlighet till miljöutbildning
  • Att minska vår vatten- och energiförbrukning
  • Att öka andelen miljövänliga rengöringsmedel